Preparant els camins i paisatges, un moment...

load_timeout

D'acord

turisme

Informa't del que pots trobar pels camins dels nostres recorreguts

Fonts de St. Corneli

Enhorabona per arribar fins aquí! Agraïm el teu respecte pel medi ambient en aquest espai de "xarxa natura 2000" que avui gaudeixes i que has decidit conèixer amb més detall.

Gràcies per la teva predisposició! Us trobeu vorejant un dels límits de la Reserva Nacional de caça del Boumort, concretament arribant a la muntanya de Sant Corneli, molt a prop de la delimitació geogràfica entre els municipis d'Isona (restes del poblat de Pui de l’Anell, dalt del cim)i el municipi de Conca de Dalt, format per l’agrupació de 12 pobles, Aramunt el més proper a 2,5Km és la destinació d’aquesta pista, uns 300m més endavant entrareu en el seu terme. En aquest tram de camí que transcorre entre la RNC del Boumort i el Pantà de Sant Antoni trobareu una autèntica riquesa, descobriu-la!!

Us acompanyen quatre fonts naturals al llarg del recorregut a part de flora i fauna protegida.

Esteu situats sobre la font de Beu i Tanca, als peus del Pui de l’Anell (antic poblat en el que segons rumors hi estigué present la Santa Inquisició en el seu temps). Aquesta font, com el seu nom ens indica, és la de menys cabal d'aigua degut al seu origen, ja que es troba en la vessant sud de Sant Corneli on la muntanya ja ha perdut la seva pendent. A més, va haver de ser colgada en part del seu curs per poder fer aquesta pista on us trobeu i poder travessar aquest barranc; si us fixeu a la part de dalt (darrera vostre) és pla i els troncs dels roures més grans estan colgats més de mig tronc. A la part de baix hi trobem el barranc mig colgat encara pel camí i l’origen de l’actual font de Beu i Tanca, que sols raja amb abundants precipitacions.

En aquest tram identificat hi trobareu a la dreta en la propera raconada la font de Puiol, l’origen de la qual és una gravera natural al damunt de la qual us trobareu al passar per davant, situada als sots del Clot del Jaumet que baixa des de dalt de Sant Corneli. En èpoques de pluges hi podrem veure un atractiu saltant d’aigua a la part dreta. En aquesta font hi trobem una mica de basalt i serveix com abeurador de diferents animals i aus que la freqüenten.

Aneu amb cura per veure si els trobeu!!