Preparant els camins i paisatges, un moment...

load_timeout

D'acord

turisme

Informa't del que pots trobar pels camins dels nostres recorreguts

Ecotallers en marxa

Bon dia!! Gràcies per compartir aquesta estona.

Esperem que estiguis gaudint d’aquest entorn públic que entre tots mantenim en bon estat per poder dedicar-hi estones d’oci i esbarjo familiar. Benvingut a aquest espai de xarxa natura 2000 que inclou a la RNC del Boumort. Aquest tram de camí que delimita la Reserva ha de ser espai de convivència de tots, de l’ésser humà i de la resta d’éssers vius que ens acompanyen i volem preservar, així sabem que ho fem i volem compartir les nostres accions per continuar respectant aquest medi.

Ecotallers SCCL és una cooperativa formada per persones amb criteris de sostenibilitat, ecologia i innovació, aquest és el nostre espai de treball i convivència amb d’altres éssers vius (cavall, gos, gat, roure, noguera, olivera i d’altres de la fauna i flora del Boumort). Estem aprenent a conviure tots plegats de manera sostenible amb els inconvenients i avantatges que això comporta.

Des de ja fa uns anys tenim com a principal objectiu el foment de la tracció animal moderna per poder aconseguir millores, especialment socials, que ens permetin el petit exemple de mostrar una petita economia circular que amb caràcter i educació ambiental ens protegeixi com a societat, i vetlli pel nostre entorn, re-introduint aquest símbol de la natura com és el CPC (Cavall Pirinenc Català). Així poder mostrar-nos a nosaltres mateixos que com a societat som capaços i podem fer front a una economia lineal i centralitzada cada cop més en els grans lobbys.

Durant segles, el cavall ha estat amic inseparable de l’ésser humà, en la misèria i en el progrés, sense ell no seriem on som. Ecotallers SCCL treballa per introduir el cavall en les seves activitats amb diferents finalitats (turística, agrícola, gestió de residus, beneficis socials i terapèutics), però de moment només ens és possible en aquest espai nostre.

Us presentem en les imatges, per si és del vostre interès, les activitats que portem a terme amb el SAM (el cavall).

Pensem que en un món on els residus i les emissions de CO2 són la nostra principal feblesa, hem de procurar solucions globals, a l’hora de fer-ho ens sorgeixen alguns dubtes que ens conviden a reflexionar conjuntament. Si ens mostren i creiem com a possible alternativa al problema, les energies renovables (que són aquelles que ens proporciona la natura infinitament): Per què no podem donar al cavall CPC, en risc d’exclusió, l’oportunitat de que faci la seva tasca en benefici social nostre? (menja herba, genera orgànica de qualitat, és un excel·lent aliat en la feina i un amic inseparable dels qui l’estimem i així ho ha mostrat a moltes generacions)

Penses que podem aprendre a conviure amb una parella de cavalls al parc municipal?

Ets dels que opines que és un luxe o una feina privada, poc qualificada i sense futur?

Creus que reportaria pèrdues econòmiques al municipi? O beneficis de diferents tipus a tots?

Esperem poder compartir un dia les teves opinions i poder mostrar la nostra feina que segueix el model d’altres països europeus veïns que ja el gaudeixen.

Agraiments de nou per conviure aquests moments i al teu respecte per la xarxa natura 2000.

VIU-LA!!