Preparant els camins i paisatges, un moment...

load_timeout

D'acord

Paratges naturals del Pallars Jussà

Gaudint dels paisatges

Sentint la naturalesa

Rutes pel Pallars Jussà

Sortir en familia pel Pallars Jussà

Cultura i innovació

blog

Blog de La Carreta i l'ecoturisme

Escrit per Montse el 20 de Setembre del 2017 a les 12:30

La Carreta a la Vall d’en Bas

La Carreta al casal d’estiu de Sant Privat, La Vall d’en Bas

Casal de Sant Privat
Els carruatges esperant al casal de Sant Privat, Vall d’en Bas

Aquest estiu La Vall d’en Bas (la Garrotxa) ha apostat per la mobilitat sostenible utilitzant La Carreta com a vehicle per portar els nens, i no tant nens, des del casal d’estiu de Sant Privat a la piscina de Sant Esteve d’en Bas i tornada al casal.

Aquest servei l’havien fet fins ara en un trenet turístic, però aquest estiu els carruatges de cavalls han substituït als vehicles d’energia fòssil i és què en un entorn natural, en una zona rural com aquesta ben bé es mereixia un transport amigable amb la natura alhora que adaptat als nous temps. La Carreta disposa de llums, intermitents, amortidors, frens de disc, tauleta, vela, pantalla i panell solar, en resum carruatges adaptats al tràfic rodat amb seguretat i comoditat per als passatgers.

Ha estat una agradable experiència fer aquest servei i els nens s’ho han passat d’allò més bé. Cada dia era una festa. Durant 45’ aproximadament els nens cantaven amb la música que ells mateixos portaven en un llapis de memòria i instal·laven en el monitor del carruatge, escoltaven contes o veien reportatges sobre el valor de la Natura.

Els cavalls van ser el centre d’atenció, alhora que els protagonistes, per als nens i els monitors. Van gaudir del contacte d’aquests animals tant nobles i que tanta admiració causen.

La Carreta en el àrea de descans de la piscina
La Carreta en el àrea de descans de la piscina

Ara que ja ha passat l’estiu i els casals han tancat les portes podem dir que ha estat una “feina” enriquidora, agradable i satisfactòria per nosaltres i ens consta que també pel la Vall d’en Bas, el casal d’estiu, nens, monitors i pares.

Agrair a tots ells per apostar pels valors de respecte a la Natura, a la divulgació de la Xarxa Natura 2000, la mobilitat sostenible i la cultura tradicional.

L’endemà de finalitzar el nostre servei, La Carreta amb els seus cavalls (Sam i Son) i el cotxer, en Francesc, varen acomiadar La Vall d’en Bas per tornar cap Aramunt, Conca de Dalt, al Pallars Jussà, un trajecte de 225 km que s’ha fet en 9 jornades i al que hem donat el títol de “La Carreta per 7 comarques”. En el pròxim blog narrarem com va ser aquesta experiència.

Comentaris
Afegir comentari
No s'han publicat comentaris encara, sigues el primer.

Comenta en aquesta entrada...

David Ll.

x

Si vols rebre informació d'altres entrades marca la casella
Publica