Preparant els camins i paisatges, un moment...

load_timeout

D'acord

Paratges naturals del Pallars Jussà

Gaudint dels paisatges

Sentint la naturalesa

Rutes pel Pallars Jussà

Sortir en familia pel Pallars Jussà

Cultura i innovació

blog

Blog de La Carreta i l'ecoturisme

Escrit per Montse el 24 de Març del 2017 a les 12:27

2017 any del Turisme Sostenible

La Carreta amb el turisme sostenible, la cultura, la tradició i respectant el medi ambient.

Gaudint del paisatge sostenible

L'Assemblea General de les Nacions Unides ha aprovat la designació de l'any 2017 com Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament. Aquesta Assemblea reconeix: “(...) la designació d'un any internacional del turisme sostenible per al desenvolupament, per promoure una millor comprensió entre els pobles a totes parts, conduir en que es prengui una major consciencia de la riquesa del patrimoni de les diverses civilitzacions i portar una millor apreciació dels valors inherents de les diverses cultures (...).”

Amb això es pretén, entre d'altres aspectes, donar valor a activitats turístiques respectuoses amb el medi ambient, cultural i social i amb valors d'una comunitat. Amb això s'aconsegueix gaudir més plenament d'un intercanvi d'experiències entre els que viuen a l'indret i els visitants. Produint-se una actitud participativa dels visitants en la seva experiència de viatge. Per altre banda el sector turístic contribueix de forma més activa als tres pilars de la sostenibilitat: econòmica, social i del medi ambient.

La nostra província, Lleida, s'ha consolidat com destinació sostenible, apostant pel turisme sostenible no com un producte sinó com una filosofia de gestió de turisme. Compta amb destinacions privilegiades pel desenvolupament del turisme sostenible.

Nosaltres, amb la nostra activitat de La Carreta i amb els seus ecotours, considerem que som una mostra del turisme sostenible, creiem que el lloc on desenvolupem la nostra activitat així ho mereix i ho requereix, i el visitant també és mereixedor de gaudir d'aquest entorn, de coneixe'l tant pels seus valors naturals (fauna, flora) com culturals i històrics, fent-lo de manera participativa i sostenible per tal que perdurin aquests paratges naturals, els seus pobles, la seva gent i la seva història.

Per altre banda demostrem que fer turisme sostenible no és incompatible amb la comoditat, la diversió, l'aventura, sinó tot el contrari, promovem la diversió, l'aventura descobrint l'entorn, la seva gent i pobles. Fent partícip al visitant a la vegada que aquest participa en repartiment de forma equitativa a la comunitat visitada.

Comentaris
Afegir comentari
No s'han publicat comentaris encara, sigues el primer.

Comenta en aquesta entrada...

David Ll.

x

Si vols rebre informació d'altres entrades marca la casella
Publica